«شهنام عرشی» رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در رابطه با آخرین وضعیت آنفلوآنزا در کشور اظهار کرد: ما هر ساله انتظار داریم که با موجی از آنفلوآنزا روبهرو شویم و معمولا این موج در اواسط آبانماه شروع میشد. در دو سال گذشته به دلیل رعایت مسائل بهداشتی برای پیشگیری از کرونا کمتر با موارد ابتلا به آنفلوآنزا روبهرو بودیم.
شیوع بالای آنفلوآنزا در کودکان
وی افزود: امسال بعد از دو سال موج آنفلوآنزا آغاز شده و تفاوت آن نسبت به سالهای گذشته این است که زمان شروع آن چهار هفته زودتر رخ داده است. تفاوت دیگر آن هم شیوع زیاد آن در میان کودکان است و علت آن هم این است که کودکان دو سال در مدرسه نبوده و کمتر با ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا مواجه شده و همین موضوع باعث شده تا سیستم ایمنی آنها در برابر این ویروس کاهش پیدا کند.
عرشی بیان کرد: ما اکنون در زمان شروع موج آنفلوآنزا هستیم و انتظار ما این است که طی سه تا چهار ماه همچنان روند ابتلا افزایشی بوده و این پیک ادامه داشته باشد.
این مقام وزارت بهداشت در رابطه با احتمال همزمانی ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا نیز اظهار کرد: این نگرانی در همه جای جهان برای دو ماه آینده است و این احتمال نیز وجود دارد که اواخر پاییز و اوایل زمستان با موجی از کرونا روبهرو باشیم اما به دلیل افزایش ایمنی نسبی جوامع و سطح بالای واکسیناسیون احتمال دارد این موج از کرونا با کشندگی کمتری همراه باشد. با این حال این موضوع بستگی به سوشهای جدید هم دارد.
وی در مورد ترکیب آنفلوآنزا و کرونا نیز اظهار کرد: در مورد ویروسها هرچیزی محتمل است، با این حال این موضوعات در تئوری مطرح است و ما در مورد تئوری حرف نمیزنیم، بلکه در رابطه با موارد قطعی اظهارنظر میکنیم.
عرشی همچنین در مورد تیپهای کنونی آنفلوآنزا نیز گفت: در حال حاضر 95 درصد موارد ابتلای آنفلوآنزای نوع A و کمتر از 5 درصد نوع B هستند. از سوی دیگر حدود سه چهارم از ابتلا به نوع A از گونه H3 و حدود یک چهارم هم گونه H1N1 است که نوع H3 آنفلوآنزای شدیدتری را ایجاد میکند.
مدارس تعطیل میشوند؟
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در ادامه با بیان اینکه همیشه بیماریهایی مانند انواع سرماخوردگیها به ویژه آنفلوآنزا از کودکان آغاز و بعد به بزرگسالان انتقال پیدا میکند، گفت: به همین دلیل است که ما همزمان با آغاز سال تحصیلی با میزان بالایی از سرماخوردگی یا بیماریهای تنفسی مواجه میشویم.
این متخصص عفونی همچنین در رابطه با اظهار نظر آموزش و پرورش در رابطه با احتمال تعطیلی مدارس نیز اظهار کرد: در حال حاضر تعطیل مدارس در دستور کار نیست و حتمال باید وزارت آموزش و پرورش در این راستا تصمیم و اقدام کند، اما موضوع مورد تأکید ما این است هر دانشآموزی که علائم دارد بلافاصله شناسایی و به والدین او اطلاع رسانی شود ضمن اینکه مدارس نباید برای مرخصی دادن به او سختگیری کنند. چون هرچه تعداد این افراد در مدارس زیاد باشد زودتر همهگیری رخ خواهد داد با این حال دیر یاد زود همه این بیماری را خواهند گرفت اما در طول این زمان باید این اتفاق رخ دهد تا بیمارستانها پر نشود و با مدیریت، مدت زمان پیک را کاهش دهیم.
وی یادآور شد: اگر در جایی همهگیری در جایی افزایش پیدا کند ممکن است به آموزش و پرورش پیشنهاد دهیم تا تعطیلی مدارس در آن منطقه را در دستور کار خود قرار دهد. اما در حال حاضر بیماری در فازی نیست که بخواهیم تعطیلی را به وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد دهیم. پیک آنفلوآنزا شروع شده است اما هنوز به شدت سالهای قبل نیست و هنوز به قله پیک نرسیدهایم.
عرشی در مورد مرگ و میر آنفلوآنزا در کشور اظهار کرد: هر بیماری شدیدی مرگ و میر خاص خود را دارد. مرگ و میر آنفلوآنزا در کشور هنوز به شدت کرونا نیست با این حال ممکن است برخی افراد به ویژه در سنین بالا در اثر آن فوت شده باشند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟